27 жовтня - День української писемності та мови . Учнів старших класів запрошують долучитися до мовного онлайн-марафону


Учнів і учениць 9-11 класів запрошують на мовний онлайн-марафон. Захід відбудеться з нагоди відзначення Дня української писемності та мови.

Про це повідомили організатори курсу – кафедра мовно-літературної освіти Інституту післядипломної освіти Університету Грінченка.

Щоб долучитися до мовного змагання, школярам і школяркам необхідно 26 або 27 жовтня з 08:00 до 19:00 виконати 30 тестових завдань марафону за посиланням.

За словами організаторів, проєкт має на меті не лише підвищити рівень знань школярів з української мови, але й розвивати свідоме прагнення до вивчення рідної мови. Адже цей чинник надзвичайно важливий для збереження та розвитку української культури й ідентичності.

Крім того, переможці марафону отримають нагороди від авторів проєкту.

Українські школярі також можуть безплатно вивчати українську мову, слухаючи аудіоуроки подкаст-проєкту “Вчися вухами”, у яких досвідчені педагоги розбирають і пояснюють актуальні теми зі шкільної програми.

Джерело: https://nus.org.ua/news/uchniv-starshyh-klasiv-zaproshuyut-doluchytysya-do-movnogo-onlajn-marafonu/?fbclid=IwAR3vgLZDKCrWoadOFoYcSs_JoMEWmCc_UPerlzK1_fWGp9p_MJFaK6r_0TY 

Коментарі