Добірка безкоштовних курсів і проєктів без дедлайнів для розвитку та навчання вчителів улітку



НАВЧАЛЬНІ КУРСИ БЕЗ ДЕДЛАЙНІВ

Курс доступний 24/7. Сертифікат про підвищення кваліфікації можна отримати після проходження курсу.

  • Освітяни можуть порефлексувати та розказати про свою працю і досвід усій країні, і в такий спосіб номінуватися на національну премію Global Teacher Prize Ukraine.
  • Або ж подати заявку до проєкту REducation, який спрямований на вирішення індивідуальних потреб шкільної спільноти (матеріально-технічної або методологічної підтримки, аби в найкоротші терміни повернути дітям доступ до освіти).
  • На платформі “Дія.Освіта” можна сформувати власну траєкторію навчання.

Достатньо ввести запит, що саме цікавить: особливості чату GPT чи тонкощі створення мотиваційного листа. Із загальної бази платформи запропонуються ті відео та лекції, які підходять до обраної теми навчання.

ЩО СТАНЕ В ПРИГОДІ ВПРОДОВЖ УСЬОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Це збірка вправ та матеріалів, які допоможуть вчителям формувати та оцінювати громадянські компетентності на різних предметах та в різних класах.

Усі вправи, викладені в Тулбоксі, розроблені або модифіковані вчителями-практиками.

До кожного матеріалу є перелік вправ та методик, які допоможуть учням формувати критичне мислення та уяву на уроці мови чи зрозуміти цінність співпраці з іншими людьми на уроці математики.

Також вчителі можуть поділитися своїми розробками з колегами й власноруч додавати матеріали до Тулбоксу. Для цього треба зареєструватися на сторінці центру.

За допомогою посібників освітяни зможуть проводити як окремі заняття, так і цілу серію уроків із кібербезпеки. Треба просто обрати відповідний посібник, кожен із яких готувався з урахуванням вікових особливостей дітей.

Курс допоможе школярам:

  • навчитися відрізняти правду від фейків;
  • безпечно комунікувати в інтернет-просторі;
  • зрозуміти, хто насправді кіберзлочинець.
  • Під час літніх канікул можна приєднатися до мережі DOCU/CLUB і відкрити кіноклуб у своєму закладі освіти.

Це дасть змогу використовувати під час навчання документальні фільми, теми яких дотичні до географії, хімії, правознавства тощо.

Щоби стати учасником клубу, необхідно заповнити заявку на офіційному сайті. А також пройти навчання за онлайн-курсом: “Як організувати роботу кіноклубу. Базовий курс для модераторів-початківців”, у якому розглядають теми:

  • права людини;
  • розвиток документального кіно;
  • організація власного кіноклубу;
  • модерація складних тем із різними аудиторіями.

Після успішного проходження курсу учасники отримають сертифікат та можливість самостійно організовувати й модерувати правопросвітні події як представник чи представниця Мережі DOCU/CLUB.

Модератори отримають доступ до:

Також на сайті клубу у вільному доступі:

Коментарі