Сергій Шкарлет: 43 тисячі девайсів від Google для вчителів розподілять між усіма ОТГ

 


23 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час Світового освітнього форуму 2022 у Лондоні зустрівся з директором із маркетингу Google у сфері освіти пані Самантою Пітер, керівником програм з урядових комунікацій у Європі, Близькому Сході та Африці Вільямом Флоренсом і підписав угоду про надання 43 тис. девайсів для українських учителів.

Документ передбачає надання комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, контенту, а також проведення тренінгів із цифрової компетентності для українських педагогічних і науково-педагогічних працівників за підтримки ЮНЕСКО та інших світових партнерів.

«Наша держава продовжує цифрову трансформацію сфери освіти наперекір жорстокій агресії рф проти України. Про це свідчить створення численних онлайн-сервісів і забезпечення вчителів сучасними девайсами. Минулого року спільно з Мінцифрою ми реалізували Всеукраїнський проєкт «Ноутбук кожному вчителю», придбавши більше ніж 60 тис. ноутбуків для вчителів. Проте війна перервала реалізацію проєкту. Значна частина придбаної техніки знаходилася в нині зруйнованих і пошкоджених школах. Багато техніки із закладів освіти було викрадено. В умовах повномасштабної війни ми вимушені починати спочатку. Завдяки допомозі компанії Google, що підтримувала українську освіту в численних проєктах, зокрема, з розгортання сервісу Google Workspace for Education (GoogleClassroom) у закладах загальної середньої освіти та проведення масштабних Всеукраїнських тренінгів для педагогічних працівників, найближчим часом наші вчителі отримають необхідну техніку для продовження роботи. Вдячний представникам Google та партнерам за багаторічну співпрацю, а також всі здійснені кроки назустріч українській освіті та науці під час війни», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Детальніше:Джерело: https://mon.gov.ua/ua/news/43-tisyachi-devajsiv-dlya-osviti-mon-i-google-uklali-ugodu-pro-partnerstvo

Коментарі