У МОН розповіли про організацію освітнього процесу




 Дитсадкам рекомендовано призупинити освітній процес, а закладам середньої, професійно-технічної та вищої освіти – за можливості організувати навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму зверненні до освітян.

Так, дитячим садочкам рекомендовано тимчасово призупинити освітній процес.

Щодо закладів середньої освіти, то після завершення канікул необхідно організовувати роботу закладів освіти в залежності від конкретної ситуації. Це може бути або тимчасове призупинення освітнього процесу, або організація дистанційного навчання.

Міністр зазначив, що для школярів з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок агресії РФ евакуйовані з місця постійного проживання, навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

«Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування», – повідомив Сергій Шкарлет.

Також у Міносвіти рекомендували використовувати наявні електронні ресурси, насамперед Всеукраїнську школу онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти.

Особливу увагу міністр попросив звернути на дітей з особливими освітніми потребами.

«Рекомендуємо розглянути можливість надання таких послуг дистанційно, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб» – підкреслив Сергій Шкарлет.

У закладах професійно-технічної освіти теоретичну та практичну частину освітньої програми після завершення канікул рекомендовано організувати з використанням технологій дистанційного навчання.

Практичну частину підготовки, яку неможливо виконати дистанційно, необхідно перенести на період після закінчення воєнного стану.

Також для учнів першого-другого курсу можливе перенесення годин теоретичного та практичного навчання на наступний навчальний рік.

Коледжам та університетам рекомендовано розпочати освітній процес, у залежності від безпекової ситуації в регіонах, у дистанційному чи змішаному форматі.

Водночас у Міносвіти рекомендували забезпечити особливі умови навчання (індивідуальний графік навчання, надання академічної відпустки тощо) для тих студентів, які перебувають в лавах ЗСУ або в підрозділах територіальної оборони, займаються волонтерською діяльністю, і внести зміни до затвердженого графіка освітнього процесу з урахуванням поточних змін

Коментарі